header banner
Default

Crypto Rewind 21: De Nederlandse makelaar LiteBit stopt, terwijl Ledger onder druk staat


Een paar weken terug stond de crypto-markt nog vooral in het teken van explosieve koersstijgingen, maar afgelopen week bleef het grotendeels uit met de pret. In plaats daarvan zijn veel crypto licht gedaald. Wallet-fabrikant Ledger en het faillissement van nóg meer crypto exchanges stonden afgelopen week centraal. Het grootste nieuws was vermoedelijk de beschuldigingen die Binance incasseerde.

Crypto alert: $600 miljoen aan tokens vrijgegeven deze maand 28/05/2023

Ledger stelt controversiële hulpdienst uit

De Franse producent van hardware wallets Ledger kondigde vorige week een nieuwe dienst aan waarmee je de toegang tot je coins kunt herstellen, zelfs als je de gegevens van je hardware wallet kwijt bent. De seed phrase of recovery phrase is namelijk van het apparaatje te halen met een nieuwe abonnementsdienst.

Maar dit veroorzaakte erge controverse, omdat Ledgers klanten juist willen dat je op geen enkele manier de wallets kunt ‘kraken’, behalve als je de seed phrase hebt. Ledger heeft al duidelijk gemaakt dat het te vertrouwen is en dat alle paniek totaal overbodig is, maar dat was niet genoeg om de rust terug te brengen. Daarom heeft het afgelopen week besloten om de beschikbaarheid van de dienst uit te stellen.

Advertisement

Geen enkele hardware wallet is veilig

VIDEO: Afl 238: LiteBit stopt, langer hogere inflatie, schuldenplafond VS en Bitcoin
eenrijkerleven

Ondertussen gaan de verkopen voor concurrent Trezor juist uitstekend, die zijn zelfs in één week tijd met 900% gestegen. Veel mensen zijn dus uit angst van Ledger overgestapt op Trezor, alhoewel vorige week ook duidelijk werd dat Trezor ook niet heilig is. Het crypto-beveiligingsbedrijf Unciphered claimt namelijk dat álle hardware wallets te hacken zijn. Dit demonstreerde het bedrijf door de beveiliging van een Trezor Model T te verbreken.

🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze Advertentie Bitvavo

LiteBit en andere exchange sluiten deuren

VIDEO: LiteBit ervaringen na 8 maanden. Dit moet je weten over brokers, plus- en verbeterpunten [afl 145]
eenrijkerleven

De markt voor hardware wallets was juist flink gegroeid doordat veel belangrijke gecentraliseerde crypto-bedrijven het afgelopen jaar failliet zijn gegaan. Helaas is aan deze trend nog geen einde gekomen. Zo hebben zowel het Nederlandse Litebit als het Aziatische Hotbit afgelopen week aangekondigd de deuren te sluiten.

Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀 Advertentie Bitvavo

Misbruikt Binance klantentegoeden?

VIDEO: BOEF LAAT ZIEN WAT HIJ HEEFT VERDIENT MET ZIJN AANDELEN
Herres

Binance is regelmatig bron van controverse. Afgelopen woensdag schreef Reuters dat Binance twee jaar lang gebruikerstegoeden zou hebben gemengd met zijn eigen kapitaal. Zo kon het in feite een hefboom gebruiken voor eigen doeleinden. Het zou verder een extreem ingewikkelde bedrijfsstructuur hebben, volgens Reuters is dat om belasting te kunnen ontduiken. Binance ontkende de aantijgingen en noemde Reuters’ verhaal een 1.000 woorden tellende complottheorie.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB Advertentie Anycoin Direct

Chinese televisie praat over crypto

VIDEO: Uitpakparty: Ledger Nano S, hardware-wallet voor je cryptomunten
Bright

Verder is er bijzonder nieuws uit China. Het is geen geheim dat het vrijwel volledig verboden is om in China in crypto te handelen en te doen aan crypto mining, maar dat heeft Chinese staatstelevisiekanaal CCTV er niet van weerhouden om 98 seconden lang te praten over nieuwe crypto-regulaties in Hongkong. Dit zou de Chinese overheid in staat stellen om indirect alsnog een belangrijke speler in de crypto-industrie te zijn.

Ondertussen zit de criminaliteit in China ook niet stil. Veel producenten van de drug fentanyl zitten namelijk in dit land. Deze drug zorgt al jaren voor veel dodelijke slachtoffers in de Verenigde Staten, en het blijkt dat crypto een belangrijk transactiemechanisme is tussen producenten in China en handelaren in de VS.

Post Views: 12

Sources


Article information

Author: Austin Brennan

Last Updated: 1704421804

Views: 1071

Rating: 4.4 / 5 (33 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Austin Brennan

Birthday: 1910-09-15

Address: 47681 Jacob Circles Suite 468, Pricefurt, WI 57889

Phone: +4218243453358787

Job: Video Game Designer

Hobby: Chess, Wildlife Photography, Cooking, Reading, Traveling, Pottery, Beer Brewing

Introduction: My name is Austin Brennan, I am a resolute, treasured, skilled, welcoming, expert, priceless, bold person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.